Genom att besöka våran site, accepterar du att vi använder cookies för att ständigt kunna förbättra din webupplevelse. Klicka här för att hantera cookies.

Information

Fakta om kommunen

Alla tiders mötesplats.
I mer än tusen år har människor mötts i vår kommun. Det började med kung Erik Segersäll som i sin ambition att skapa ett mälardalskt herravälde resulterade i att Sverige fick sin första stad, Sigtuna.

På en annan mycket speciell plats, i kommunen rör sig 18 300 000 besökare på ett år. Det är Arlanada, Nordens största flygplats. Naturligtvis stannar inte alla dessa 18 miljoner människor i vår kommun. Men många gör det. Statistiken visar att Sigtuna kommun ligger på fjärde plats vad gäller hotell övernattningar. Det är bara de tre storstäderna som ligger före oss. Vår natur, kultur och historia lockar.

Lätt att åka härifrån - och komma tillbaka.
SL-buss, E4, SJ-tåg och flygplats gör resandet lätt i Sigtuna kommun. Tåget till Uppsala tar 20 minuter och lika lång tid tar det till Stockholm. Att komma till flygplatsen tar cirka 10 minuter, lika lång tid tar det mellan Sigtuna och Märsta.


 
Eurostop Arlanda